18 vuotta on miehen ikä

Tänään Futura täyttää virallisesti 18 vuotta. Olen toki puhunut siitä 18-vuotiaana jo tämän  vuoden alusta lähtien, sillä yleisesti hevosten katsotaan täyttävän vuosia aina vuoden vaihtuessa. Synttäreiden kunniaksi editoin pitkästä aikaa pienen videon – johon tosin jouduin käyttämään reilut pari viikkoa vanhaa materiaalia, koska olen ollut viime viikon alkupuolelta lähtien kipeänä, eikä uudempia kuvia ja videoita ole. Tämän takia blogikin on ollut päivittämättä tavallista pidempään. Tässä postauksessa olevat ilmapallokuvat ovat viime kesältä, mutta sopivat tähän tilanteeseen loistavasti.

Harvinaisen sitkeä virus selätti minut ja suuren osan päivistä olen vain nukkunut. Välissä olo oli jo parempi ja pääsin ratsastamaankin. Töissäkin yritin käydä ja vähän viettää vappua (tosin ihan kotona kavereiden kanssa), mutta näköjään en ollut vielä tarpeeksi terve, koska flunssa iski uudelleen. Nyt alkaa kuitenkin olla sen verran parempi olo, että uskon pääseväni töihin viimeistään viikonloppuna, vaikka virallisesti sainkin keskiviikosta lähtien koko loppuviikon sairaslomaa.


(Hehe, pahoittelen omaa istuntaani videolla. Kaulanarulla ratsastaessa alan helposti könöttää ja yritän jatkossa keskittyä enemmän siihen, että saisin pidettyä istunnan suorempana myös silloin, kun ohjia ei ole kädessä.)

Mitään ihmeellistä ei oikeastaan ole ehtinyt tapahtua viimeisten parin viikon aikana, koska olen joutunut ottamaan tosi rauhallisesti flunssan takia. Olen ollut vähän väliä kipeänä viimeiset puoli vuotta ja alkaa jo ihan toden teolla ärsyttää. Ehkä olen oikeasti tehnyt vähän liikaa töitä ja käynyt ylikierroksilla, kai se on nyt viimeistään pakko uskoa. Tästä eteenpäin täytyy yrittää pitää itsestäänkin vähän parempaa huolta, jos vaikka sillä saisi tämän flunssakierteen vihdoinkin kuriin.

Ei postaustauko ihan sataprosenttisesti pelkästä flunssasta johdu, nimittäin kahden edellisen postauksen kirjoittaminen vei todella paljon aikaa. Kirjoitin kumpaakin useampana päivänä ja yhteen postaukseen taustatöineen upposi aikaa arviolta jopa yhden kokonaisen työpäivän verran. Siksi harmittaakin, ettei edelliseen postaukseen ole tullut yhtäkään kommenttia, vaikka postausta kaulanarulla ratsastuksesta oli paljon toivottu ja kyselty. Pakko myöntää, että tämä laski paljon motivaatiotani palata blogin pariin. Ehkä julkaisuajankohta oli huono tai sitten voi olla, että blogeja ei enää lueta yhtä paljon kuin ennen – tai ei ainakaan kommentoida. Instagramissa ja Facebookissa sen sijaan on elämää riittänyt. Mielenkiintoinen ilmiö.

Itse jätän joskus kommentoimatta kiinnostaviin blogipostauksiin ihan vain sen takia, että päädyn niihin usein Facebookissa olevan linkin kautta ja kun Facebook avaa linkin, kommentoiminen on hankalampaa, kun kirjautuminen ei onnistu vain nappia painamalla. Onko joku muu huomannut saman oman bloginsa kanssa tai vaihtoehtoisesti jättänyt itse kommentoinnin vähemmälle?

Kunhan saan tästä vähitellen ääneni kuntoon (kuulostan tällä hetkellä räähkäiseltä varikselta – ja vielä toissapäivänä ääntä ei lähteyt juuri ollenkaan!), alan taas kuvailla livelähetyksiä Instagramissa. Nyt sain tämänpäiväisen editoinnin ansiosta hieman inspiraatiota myös videoiden tekemiseen. Saa nähdä miten aikani tulee siihen riittämään, mutta intoa kyllä taas olisi.

Futura on ollut nyt muutaman viikon kengättä ja pärjännyt ihan hyvin. Sain hankittua sille toisen parin Old Mac’s -bootseja, jotka ovat pysyneet melko hyvin mukana menossa myös maastossa laukkaillessa. Kerran kovemmassa vauhdissa yksi bootsi lähti jalasta, mutta muuten ne ovat pysyneet ihmeen hyvin. Pellolla ja kentällä bootseja ei tällä hetkellä tarvita, mutta kovemmilla pohjilla Futura arkoo hiukan, joten bootsit täytyy laittaa jalkaan.

Tarkoitus on pitää Futuraa kengättömänä talven tuloon saakka, jos se vain jatkossakin ilman niitä pärjää. Talveksi on meidän tallilla pakko laittaa hokkikengät, koska mäkisissä tarhoissa ei muuten pysy pystyssä. Futura kaatui pari vuotta sitten tarhan edessä, kun ensimmäinen jäätikkökeli yllätti ja se selvästi muistaa asian vieläkin, koska nyt kengättömänä laskeutuu ihan supervarovaisesti tarhan portin jälkeen olevaa mäkeä, vaikka jäätä ei ole ollut aikoihin.

Synttärimies sai viettää synttäreitään rennoissa merkeissä juurikin siksi, että olen itse vielä vähän kipeänä. Onneksi tässä parin viikon aikana Futuran hoitaja ja eräs toinenkin tallikaveri ovat olleet apuna liikutuksessa, ettei Futuran ole tarvinnut jäädä seisomaan edes silloin kun olen itse ollut kuumeessa. Posti toi tänään juuri sopivasti syntymäpäiväksi Futuralle uudet, upeat suojat takajalkoihin ja vitamiineja, sekä elektrolyyttiä kesää varten.

Olen mielettömän onnellinen ja kiitollinen siitä, että Futura on vielä 18-vuotiaana näin hyvässä kunnossa, pirteä ja elinvoimainen. Harrastus on hieman muuttanut muotoaan Futuran ikääntymisen myötä – rennommaksi ja sellaiseksi, että enemmän tehdään hevosen ehdoilla. Haluan tehdä Futuran elämän mahdollisimman mukavaksi kaikin puolin. Kesäksi laumalle on luvassa oikea paratiisilaidun, joten Futuralla tulee pian olemaan laumansa kanssa oikein harvinaisen ihanat oltavat.

Ajattelin, että voisin vähän aktivoida teitä lukijoita nyt, kun edellinen postaus jäi kokonaan ilman kommentteja. Laitetaan siis kysymyspostaus pystyyn! Kysykää kommenttikentässä juuri sitä, mitä olette aina halunneet tietää – tai jotain, mitä nyt ihan äkkiseltään tulee mieleen. Bloggaamisesta, Futurasta, minusta, elämästä ihan yleisesti – mistä vain. Vastaan mahdollisimman moniin kysymyksiin ja jos tulee laajempia kysymyksiä, voin käsitellä niitä myös erillisinä postauksina. Eli nyt vain kyselemään!

22 thoughts on “18 vuotta on miehen ikä

 1. Anonyymi says:

  Kiva postaus 🙂
  Ikävöitkö niitä aikoja kun Futuralla vielä pystyi treenaamaan kovemmin ja hyppäämään korkeampia esteitä?
  Oletko miettinyt lemmikin (koira, kissa yms.) ostamista?
  Mitä mieltä olet suomenhevosista?

 2. Julia says:

  Onnee Futura! ♥ Mulla on käynyt just toisinpäin, ennemmin kommentoin ja luen blogeja kuin vaikka katson youtubea 🙂 pari kysymystä; mitä Futura syö nykyään ja kuinka todenäiköisesti Futuralle tulee seuraaja?

 3. Paljon onnea Futuralle (vähän myöhässä)!❤ Blogistasi huomaa että siihen panostetaan, kiva että tällaisiakin blogeja on vielä?

 4. M says:

  Myöhäiset onnittelut Futuralle! 🙂

  Kysymykset:
  Mitä sille koiralle kuuluu, joka jäi ex-miehesi hoiviin?
  Mitä ajattelit tehdä, kun Futurasta jättää aika? Hommaatko uuden hevosen, millaisen?
  Ajattelitko hankkia lapsia? Jos et, niin miksi?
  Leivotko paljon?
  Mikä on tämänhetkinen lemppari ruokasi?
  Kuinka usein syöt makeisia?
  Jos nyt syttyisi sota, mitä tekisit?
  Mikä elämässäsi kaduttaa sinua eniten?
  Mikä on onnellisin tapahtuma/sattuma elämässäsi (jos Futuraa ei lasketa)
  Onko sinusta koskaan tuntunut siltä, että maailmaa kaatuu sun päälle? Jos on, niin millaisessa elämäntilanteessa/tilanteessa?
  Mitä noloa sinulle on sattunut?
  Oletko koskaan sanonut jotain, joka hävetti sinua jälkikäteen?
  Millaiset ihmistyypit saa sinut vihastumaan tai ärsyyntymään?
  Mitä tekisit jos huomaisit, että yhtenä aamuna heräätkin keskellä viidakkoa, tietoakaan siitä, että miten sinne olet joutunut?
  Mikä on pahin painajaisesi? Entä oudoin ja hassuin unesi?

  Siinäpä on jokunen 😀

  • Futura kiittää! 🙂 Kiitos paljon, huikea lista kysymyksistä! Tuohon ekaan kysymykseen en halua vastata kysymyspostauksessa, mutta voin vastata siihen tässä. Eli entiselle koiralleni on ainakin viimeksi kuulunut hyvää, kun olen kuulumisia tuossa talven aikana kysellyt. Harvemmin tulee kyseltyä, enkä halua mitenkään tuoda esiin entiseen puolisooni liittyviä asioita täällä blogissa, koska kummallakin on jo uusi parisuhde ja ihan uudet kuviot. Hänen asiansa eivät enää kuulu tänne ja koira on nyt hänen, eikä minun. Onhan se harmillista, että jouduin koirasta luopumaan, mutta sellaista se on usein erotilanteissa, että joutuu luopumaan jostain itselle tärkeästä.

 5. anonyymi says:

  Paljon Onnea Futuralle! 🙂
  Edelliseen postaukseen oli kyllä tarkoitus kommentoida, mutta kiire vei voiton. Molemmat postausten osat ovat kyllä olleet mielenkiintoisia ja selkeitä, kiva kun jaksat vaivautua kirjoittaa pidemmästikkin, harvat blogipostaukset ovat yhtä pitkiä, kuin sinun. 🙂 näistä pituuksista ihmiset ovat toki erimieltä, mutta itse tykkään pitkistä postauksista, ainakin muutamia pitkiä niiden “normaalipituisien” väliin, jos ymmärsit 😀 toinen syy, miksi en oikein kommentoi, on kun en saa ajatuksiani sanoiksi, tai jos saan, niin se ovat todella epäselkeitä… Mutta jospa ryhdistäytyisin tämän kommentoinnin kanssa! 🙂

  Ja sitten ne kysymykset:
  Oletko koskaan ollut niin neuvoton Futuran kanssa, ettet tiedä enään miten jatkaisi? Milloin ja missä tilanteessa?
  Oletko ottanut ikinä äkkilähtöä jonnekkin, vain koska halusit pois arjen kierteestä?
  Oletko koskaan ajatellut aloittavasi elämää “alusta”?
  Milloin viimeksi olet ollut surullinen (olet aina niin pirteän oloinen! :D)?

  Siinä oli muutamia, hyvää viikonloppua! 🙂

  • Kiitos kivasta kommentista! 🙂 Ihana kuulla, että tykkäät pitkistä postauksista. Mulla on vähän taipumusta siihen, että juttu lähtee lentämään! 😀 Ja kiitoksia kysymyksistä!

 6. :) says:

  Mistä ammateista haaveilit pienenä? Lempiruokasi? Mitä harrastuksia sinulla on ollut elämäsi aikana?

  Itse kommentoin yleensä vain jos jää jotain kysyttävää, joten olit vain kirjoittanut hyvin:D

 7. Aino says:

  Kiitos ihanasta blogista ja paljon onnea Futura!

  Päädyin blogiisi tässä keväällä, ja nyt innolla luen uusia postauksia – tuli niitä sitten viikottain tai ei 🙂 Määrä ei ole tärkein. Olet tehnyt upeaa työtä Futuran kanssa. Yhteistyöstänne näkee, että molemmat nauttivat täysillä. Ei voisi Futura varmasti parempaa elämää toivoa!

  Kommentoin hirveän harvoin blogeihin, koska luen niitä Feedlyn kautta, mutta nyt oli pakko kyllä tulla kiittämään – kirjoitat Kaktu tosi elävästi, kiinnostavasti ja tuo kuolaimettomuus-postaussarja (tai sen 2 ensimmäistä osaa) olivat kiehtovia. Vaikka en omaa hevosta omistakaan, silti vaihtoehdot kiinnostavat ja oli mukava lukea ajatuksiasi aiheesta kokemuksien kera.

  Ihanaa kevättä ja paranemisia : )

  • Voi kiitoksia, ihana kommentti! <3 Paranemisia tosiaan tarvitaan – ei siis enää flunssasta, vaan siitä, että menin tippumaan hevosen selästä viikonloppuna. Siksi vastaan niin myöhässä näihin kommentteihinkin, josta pahoittelut! Itse en olekaan kokeillut Feedlyä postausten lukemiseen. Nyt pitäisi löytää joku uusi työkalu siihen, kun Bloglovinin kautta en oikein tykkää lukea. Täytyypä ottaa itseä niskasta kiinni ja selvitellä, mikä olisi sopivin työkalu siihen.

 8. Janita says:

  Futuralle isot onnittelut! 🙂 Siitä on kasvanut kyllä järjettömän hieno mies! 😀

  Kommentointiin liittyen, jotenkin sitä saa vain harvemmin aikaiseksi kirjoittaa mitään. Oikeastaan olin jo edelliseen postaukseesi kirjoittamassa kommenttia, mutta sitten tuli jotain muuta hommaa ja se ajatus katkes… Liian hektinen elämä vissiin.

  Heitän sua parilla kysymyksellä 😉
  Sanoit, että harrastat nykyään enemmän hevosen ehdoilla, ootko sä joskus halunnut tähdätä kisakentille tai muuten vain harrastaa enemmän “tosissaan”?
  Onko yllä mainittu tähtääminen johonkin sun mielestä jotenkin vähemmän hevosen ehdoilla menemistä?

  • Kiitos kivasta kommentista ja hyvistä kysymyksistä! 🙂 Itse ajattelin yrittää ottaa jatkossa viikoittain edes puoli tuntia aikaa siihen, että käyn kommentoimassa muiden blogeihin, koska tuntuu epäreilulta kaivata kommentteja omaan blogiin, kun tietää itsekin omassa aktivisuudessaan olevan parannettavaa! 🙂

 9. Maarit L. says:

  Paljon onnea Futuralle! ♥ Rapsutuksia ja porkkanoita 😉

  Ja onnittelut myös sinulle Kaktu – olet pitänyt hevosestasi hyvää huolta! Toivon, että teillä on edessänne vielä monia yhteisiä ihania vuosia täynnä sopivan jänniä juttuja. Ja että pysyisitte terveinä, molemmat. 🙂

  Tiedän tämän blogin perusteella että tahdot Kaktu tehdä niin paljon monia mielenkiintoisia asioita sekä olla avuksi mutta usko nyt, että kehosi yrittää jatkuvalla sairastelulla kertoa sinulle, että sinun täytyy hidastaa hieman tahtia tai ainakin karsia tekemistäsi niin, että keskityt olennaiseen. Ja pidät itsestäsi vähintään yhtä hyvää huolta kuin Futusta! Kun sinä voit hyvin, voivat myös läheisesi hyvin ja sinulla riittää energiaa, kaikkeen tärkeään elämässäsi. Tämä “motkotus” tulee sydämestä ja sinun parhaaksesi – ethän pahastu? 🙂

  Oma kommentointini on ollut minimissä parin viikon aikana yksinkertaisesti aikapulan vuoksi. Haluan myös mieluiten kirjoittaa lyhyenkin kommentin ajatuksella, näyttääkseni miten paljon arvostan postaukseen käytettyä aikaa ja vaivaa.

  Aurinkoista viikonloppua!
  Maarit L. 🙂

  • Kiitos ihanasta kommentista. Juuri nämä ajatuksella kirjoitetut kommentit saavat aina hymyilemään ja näitä jaksaa vähän vaikka odotellakin! 😉 Ja motkotuksesi oli ihan aiheesta, täytyy oikeasti yrittää levätä vähän paremmin jatkossa!

 10. Milla says:

  Onnea Futuralle <3 Minä jätän myös kommentoimatta tuon facebook-linkin kautta kulkemisen johdosta ja sen takia koetan aina tietokoneella joitain postauksia lukiessani kommentoida!

  • Tää on kyllä aika todennäköinen syy, nimittäin varsin suuri osa lukijoista tulee tilastojen mukaan Facebookin kautta tänne. 🙂 Harmillista, että kirjautuminen on hankalaa sitä kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *