Uusi alku

Follow my blog with Bloglovin

Hurjaa kirjoittaa ensimmäistä postausta täällä WordPressin puolella. Jännittää, miten lukijat ottavat muutoksen vastaan. Kuten blogin uudesta osoitteestakin voi päätellä, olen nyt pitkän harkinnan jälkeen päätynyt osaksi Playssonin tiimiä. Sinänsä mikään ei tule muuttumaan, koska olen tehnyt Playsson.netin kanssa yhteistyötä jo aikaisemminkin. Bloggerin ongelmien myötä Penina ehdotti minulle kuitenkin sellaista ratkaisua, että siirtyisin bloggaamaan Playsson.netin katon alle. Taidan olla nyt ensimmäinen koekaniini tässä hommassa hevosblogiportaalien puolella. Muoti- ja lifestyleblogeissahan on yleistä, että portaaleihin kuuluvat blogit siirtyvät bloggaamaan kyseisen portaalin alustalle, mutta hevosblogiportaalit ovat toimineet hieman eri tavalla.  Jatkan siis blogimuutosta huolimatta bloggaamista entiseen malliin ja varmasti olen jonkin verran mukana myös Playssonin tapahtumissa, kuten tähänkin saakka.

Ulkoasuni kaipaa vielä pientä hienosäätöä, mutta olen aika ylpeä, että edes tällaisen tekeleen sain aikaiseksi muutamassa päivässä, vaikken edes osaa koodata. Rohkeasti kokeilemalla kuitenkin oppii helposti uutta. WordPress vaikuttaa käyttäjäystävälliseltä erityisesti siinä mielessä, että sen ulkoasut mukautuvat myös mobiililaitteilla luettaviksi. Bloggerissa oli usein ongelmana se, että jos ulkoasua oli muokattu paljon,  blogi ei näyttänyt puhelimella lukiessa ollenkaan järkevältä, mistä tuli jatkuvasti palautetta. Niin moni lukee blogeja puhelimella, että blogien olisi hyvä mukautua tarkoitukseen soveltuviksi.

 

Sain ihan itse siirrettyä bloggerista postaukset tänne WordPressiin, mutta ikävä kyllä kommenttien siirtäminen ei onnistunut, vanhojen postausten kuvien laatu huononi, eivätkä upotetut videot toimi. Yritän käydä pikkuhiljaa vanhempia postauksia läpi ja upottaa niihin videot uudelleen. Kuvien huono laatu tuskin haittaa mobiililaitteilla lukiessa, mutta tietokoneen näytöllä ne ovat aivan järkyttävän näköisiä. Jatkossa lisään tänne kuvat isoina ja laadukkaina, koska kuvatilaa riittää reilusti. Tässä piti nyt kovasti punnita, kannattaako blogia siirtää vai ei, mutta toivon, että tämä osoittautuisi lopulta hyväksi päätökseksi. Ainakaan ei tarvitse enää miettiä katoilevatko kommentit tai pystyykö ulkoasua muokkaamaan. Ongelmallista on tietenkin vielä se, että netti on pullollaan vanhaan blogiini osoittavia linkkejä. Kunhan ehdin perehtyä asioihin tarkemmin, yritän saada ohjattua liikenteen vanhasta blogistani suoraan tänne uuteen osoitteeseen.

Eilen sain pitkästä aikaa Millan mukaani tallille.  Ratsastin pellolla ja Futura oli raskaasta pohjasta huolimatta todella yritteliäs. Kovin pitkää treeniä en uskaltanut tehdä, koska hanki oli sellaisessa kunnossa, että Futura joutui oikeasti työskentelemään ihan toden teolla. Pyysin siltä ryhdikkäämpää muotoa vain pienissä pätkissä ja pääosin annoin kulkea matalana etenkin laukassa, koska tuollainen treeni on sille älyttömän raskasta. Nyt kun välissä on ollut plussaa ja sitten taas pakkasta, hanki on päältä vähän kovaa, mutta alta pehmeää ja se lisää huomattavasti vastusta. Onneksi lunta on sen verran vähän, että tuollaisellakin pohjalla pystyy hyvin ratsastamaan. Futura oli melko huvittava esitellessään itseään radalla juokseville ravureille. Välillä tuli sellaista showravia, että huh! Videolle ei näyttävimpiä pätkiä tainnut tulla, mutta parista kuvasta näkee, kuinka pörheänä Futura oli. Se ei suinkaan yritä näyttää ravurilta, vaan liihottelee kuin mikäkin kouluratsu ravureita nähdessään! 😀

Tässä ravurit ovat juuri juoksemassa meitä kohti ja piti vähän rauhoitella pörhistynyttä herraa! 😀

 

Kun ratsastan noin raskaassa hangessa, pidän Futuralla useampia lepotaukoja ja annan sen myös ravissa useammin venyttää eteen alas. Laukassakaan en vaadi ryhdikkyyttä – rentous riittää. Alku- ja loppukäynnit suoritamme myös aina auratulla pohjalla hankitreenipäivinä. Hangessa en myöskään ratsasta yhtä pitkään, kuin ratsastaisin normaalisti kentällä. Maneesittomuuteen tottuneena olen oppinut ottamaan huomioon erilaiset pohjat ja Futurastakin  huomaa selvästi, jos pohja ei ole sille riittävän pitävä tai jos eteneminen on sille raskasta. Muutan treenien tavoitteita sen mukaan, millaisella alustalla joudun ratsastamaan. Jos pohja on hyvä, vaadin huoletta hevoselta tehokkaampaa työskentelyä ja korkeampaa muotoa, mutta jos jo liikkuminen itsessään on raskasta, en todellakaan lähde vaatimaan asioita, jotka ovat muutenkin Futuralle vaikeita.

Hankitreenejä varten valitsen lähes aina estesatulan, jotta pystyn paremmin keventämään istuntaa ja antamaan Futuran selälle enemmän tilaa liikkua. Olin eilen tosi tyytyväinen Futuran yritteliäisyyteen ja siihen, kuinka aktiivisesti se jaksoi käyttää takaosaansa, vaikka sen pää painuikin tavallista herkemmin luotiviivan taakse. Hienoja pätkiä kuitenkin tuli ja Futura venytti ravia välillä tosi hyvän tuntuisesti. Laukkakin pyöri paremmin kuin pitkään aikaan, kun hangessa oli pakko ponnistaa kunnolla.

Kun kyselin aikaisemmassa postauksessa postaustoiveitanne, eniten toivottiin videopostausta tallirutiineista. Sellaisen sainkin tehtyä nyt uuden blogin avaamisen kunniaksi. Tallirutiinit eivät tosin ole minulla aina ihan täysin samanlaiset, sillä joskus tulee tehtyä enemmän tallihommia ja toisinaan taas käytyä pikaisemmin tallilla. Kuvasin nyt tavanomaisen, suhteellisen nopean tallikäynnin. Joskus kun on aikaa, siivoilen vielä tarhaa tai pesen varusteita, tosin täytyy myöntää, että ylimääräistä aikaa on ihan liian harvoin. Yleensä täytän hevosille myös vedet tarhaan näin talviaikaan, kun se on omistajien vastuulla. Tallirutiinit vaihtelevat hyvin paljon ihan vuodenajastakin riippuen.

Koska videosta tuli jo muutenkin aika pitkä, en halunnut tehdä siitä kovin yksityiskohtaista, eli paljon asioita on karsittu. Tästä kuitenkin näette suunnilleen, miten tavanomainen tallikäynti sujuu. Ratsastuskohdista jätin alku- ja välikäynnit pois. Joku halusi nähdä millainen Futura on ratsastuksen alussa, joten videoissa näkyy klippejä ihan ensimmäisestä ravipätkästä lähtien. Ei se siis juurikaan muutu, alussa annan sen vain liikkua pidemmässä muodossa ja venyttää eteen alas. Editointiohjelmani oli hieman hidas, joten videon editointi ei ole valitettavasti parasta A-luokkaa.  Ratsastusvideot kuvattiin Millan järkkärillä ja sen tarkennusääni on niin ärsyttävä, että oli pakko laittaa videoon musiikkia. Joissain oli myös ääniraita jotenkin pielessä ja kävikin niin, että videoon ilmestyi yksi mykkä pätkä. Onneksi ihan lyhyt, joten annoin olla, kun en jaksanut alkaa tallentamaan koko videota uudelleen. Futura on kyllä niin reggae-hevonen, kuin olla ja voi. Minkä tahansa reggae-biisin kun laittaa soimaan taustalle, se sopii Futuran liikkeisiin täydellisesti! 😀

Nyt kun blogini on muuttanut, kaikki palaute on aivan erityisen tärkeää, joten laitattehan kommenttia, miltä uusi blogi nyt vaikuttaa, toimiiko ulkoasu tai mitä tahansa muuta aiheeseen liittyvää. Laitan teille vielä tähän ohjeet, kuinka voitte lisätä blogini lukulistalle Bloggerissa, sillä moni varmasti seuraa yhä blogeja Bloggerin kautta. Vähitellen päivitän tämän uuden osoitteen myös mm. Blogloviniin ja muihin blogilistauksiin, sekä omille somekanavilleni, jotta uusi blogini olisi helposti löydettävissä. Kommentointinappi löytyy postauksen alta ja tällä hetkellä siinä lukee vain “No comments” tai postauksessa olevien kommenttien määrä. Siitä linkistä painamalla pääsee siis kommentoimaan ja kommentointi on edelleen sallitua myös anonyyminä.

 1. Mene Bloggerin etusivulle ja valitse kohta “Lukemisto”.
 2. Mene kohtaan “Seuraamani blogit” ja paina muokkauskuvaketta (kynän kuva).
 3. Pääset sivulle “Hallinnoi blogeja, joita seuraan” ja paina lisää.
 4. Sivulle aukeaa uusi ikkuna, jonka URL-osoitekenttään syötät blogini osoitteen, eli http://kaktujafutura.playsson.net.
 5. Sen jälkeen vain painat nappia “Seur.”
 6. Blogger kysyy vielä, haluatko lukea blogia yksityisesti vai julkisesti ja kun olet valinnut haluamasi vaihtoehdon, blogi lisätään lukemistoosi. Näin voit siis toimia minkä tahansa blogin kohdalla.

Nyt vuosi 2017 alkaa blogini osalta puhtaalta pöydältä ja toivon, että mahdollisimman moni lukija pysyy mukana, vaikka täytyy myöntää, että jännittää tehdä tällaisia muutoksia. Kiitos kaikille kärsivällisyydestänne  tähän saakka! <3

37 thoughts on “Uusi alku

 1. Janita says:

  Kerkesimpä tänne kommentoimaan! 🙂

  Blogisi näyttää hyvältä myös täällä! Minäkin pidän noista isommista kuvista 😉 Pakko vain myöntää, että videolta halusin nähdä vain ratsastusosion musiikin takia ja kyllä, Futura on varmasti sukua Reggaerekalle! :DD

  Mutta hyvää kevättä teille ja toivottavasti teilläkin pohjat alkaisivat paranemaan vähän, että pääsis “kunnon töihin” joskus. Meilläkään ei maneesia ole niin säiden armoilla mennään…

  Terveisin
  Janita
  Pennin pyörittäjä
  penniponi.blogspot.fi

 2. Ninni says:

  Ainiin ja vielä se, että käyttääkö luotiviivan takana liikkuva hevonen oikein lihaksiaan? Jos kuitenkin takapää on aktiivisena, mutta kulkee luotiviivan takana? Meinaan kehittääkö se niitä ns. oikeita lihaksia, jos kulkee luotiviivan takana? Kiitos vielä avusta! 😀 Futuralla on oikein komea ravi!

  • Kaktu says:

   Futura kiittää 🙂 Tuo kysymyksesi on vähän kaksipiippuinen, koska kyllähän tietysti takaosan lihaksisto kehittyy, jos hevonen käyttää takaosaansa aktiivisesti. Jos kuitenkin kulkee jatkuvasti kuolaimen takana, alakaulan lihakset voivat ylikehittyä. Jos hevosella ei ole vielä voimaa kantaa itseään, kannattaa ratsastaa paljon eteen alas, koska se kehittää oikeita lihaksia sitä ajatellen, että hevonen voisi joskus kantaa itsensä ryhdikkäänä. Mun mielestä tuo koko peräänantokeskustelu menee usein liian pilkun viilaamiseksi ja kannattaa muistaa, että hevoselle ei tee hyvää liikkua päivästä toiseen, saati sitten koko ratsastuksen ajan samanlaisessa muodossa. Eli välillä hevonen voi olla luotiviivan edessä, välillä luotiviivalla ja välillä vähän sen takana, se on ihan normaalia. Kunhan ei koko ajan selvästi painu rullalle, niin ei mun mielestä kannata olla huolissaan! Jos näin tapahtuu, niin yrittää sitten vain ratsastaa paljon eteen alas, ettei hevonen opi rullaamaan ja kehitä lihaksia vääriin paikkoihin. Muista, etten ole mikään ammattilainen tai pätevä neuvomaan, mutta näin ainakin itse asian näkisin. 🙂

  • Kaktu Kuparinen says:

   Futura kiittää ? Tuo kysymyksesi on vähän kaksipiippuinen, koska kyllähän tietysti takaosan lihaksisto kehittyy, jos hevonen käyttää takaosaansa aktiivisesti. Jos kuitenkin kulkee jatkuvasti kuolaimen takana, alakaulan lihakset voivat ylikehittyä. Jos hevosella ei ole vielä voimaa kantaa itseään, kannattaa ratsastaa paljon eteen alas, koska se kehittää oikeita lihaksia sitä ajatellen, että hevonen voisi joskus kantaa itsensä ryhdikkäänä. Mun mielestä tuo koko peräänantokeskustelu menee usein liian pilkun viilaamiseksi ja kannattaa muistaa, että hevoselle ei tee hyvää liikkua päivästä toiseen, saati sitten koko ratsastuksen ajan samanlaisessa muodossa. Eli välillä hevonen voi olla luotiviivan edessä, välillä luotiviivalla ja välillä vähän sen takana, se on ihan normaalia. Kunhan ei koko ajan selvästi painu rullalle, niin ei mun mielestä kannata olla huolissaan! Jos näin tapahtuu, niin yrittää sitten vain ratsastaa paljon eteen alas, ettei hevonen opi rullaamaan ja kehitä lihaksia vääriin paikkoihin. Muista, etten ole mikään ammattilainen tai pätevä neuvomaan, mutta näin ainakin itse asian näkisin. ?

 3. Myy says:

  Onpa kiva, kun kuvat on nyt isompia. 🙂 Ihana höppänä Futura, aivan mahdottoman suloinen. Ja tuo kissa on ihan kuin oma kissani. Välillä terottelee kynsiään kaikessa rauhassa, kun odotan, että pääsen peruuttamaan auton sisään. Siinä sitten seuraan, milloin kissa on valmis väistämään. Ja sekin tapahtuu hyyyyyvin hitaasti, kuin korostaen, että “sä odotat, mä väistän kun haluan”…. 😀

  • Kaktu says:

   Kiitos kivasta kommentista! 🙂 Kissat on kyllä outoja otuksia, ei osaa yhtään arvata mitä niiden päässä liikkuu! 😀

  • Kaktu Kuparinen says:

   Kiitos kivasta kommentista! Täytyy siis jatkossakin laittaa kuvat isompina. ? Kissat on kyllä outoja otuksia, ei osaa yhtään arvata mitä niiden päässä liikkuu! ?

 4. anonyymi says:

  Mitä tuo ensimmäinen ruoka oli, jota laitoit Futuralle? En kuullut videolta. Entä tuo viimeinen? Siitä et maininnut videolla, mitä se on.
  Ilmeisesti tykkää Futurakin mash-vedestä. Mäkin annan mun hepalle aina ratsastuksen jälkeen vettä jossa mash-rehua, sekä tarvittaessa elektrolyyttivalmistetta tai ihan merisuolaa. 🙂

  • Kaktu Kuparinen says:

   Ääni hukkui juuri sopivasti, kun en katsonut alussa kameraan 🙁 Mashia oli se ensimmäinenkin ja viimeisenä laitoin kivennäistä. Jäi puuttumaan videolta, kun lause kuului vain puoliksi klipissä ja leikkasin sen sitten kokonaan pois. Futuralle ei hampunsiemenet meinanneet maistua millään, mutta mashin kanssa menee hyvin alas ja siitä vedestäkin tykkää. Ennen juotin sille melassivettä, mutta nyt karieksen takia yritän karsia ylimääräiset sokerit, joten mash on parempi vaihtoehto juottamista varten. 🙂

 5. anonyymi says:

  Tää on oikein kiva!
  Ihana ja mielenkiintoinen video!
  Huomasin videota katsoessa, että Futura vähän näyttää kiukkuiselta välillä, onko hän yleensäkin sellainen, ns. tammamainen, vaikka ruuna onkin? 😀
  Ihanan rennosti näytti liikkuvan ratsastaessa. 🙂

  • Kaktu Kuparinen says:

   Kiitos kovasti, ihana kuulla että tykkäät! 🙂 Futura on aina sellainen, että näyttää mielipiteensä hyvin selkeästi. Moni on kyllä sanonut “tammamaiseksi”. Mun mielestä se on hyvä juttu ja meidän keskustelu toimii hyvin – välillä tuntuu aivan kuin Futura ymmärtäisi puhetta ja kommentoisi kaikkea mitä sanon tai pyydän. Esimerkiksi tuo, kun pyydän Futuraa siirtymään tilanteessa, jossa se ei ihan haluaisi, sen pieni luimiminen on mielestäni jotenkin tosi huvittavaa käytöstä hevoselta, mutta kun tarkemmin miettii, niin kyllä itsekin kiukuttelisin samassa tilanteessa! :’D Nyt kun on ollut tällainen hevonen omana niin monta vuotta, en osaisi muuta kuvitellakaan.

 6. Mysticus says:

  Ensisilmäyksellä tämäkin alusta vaikuttaa ihan mukavalta ja käyvältä! Tietysti bloggeriin tottuneena hieman erilainen, mutta tykkään tutustua kaikenlaiseen uuteen ja tämä on ihan mielenkiintoinen tuttavuus! Vanha lukija ja mukana kyllä pysyn, oli alusta mikä tahansa!

  Täytyy sanoa, että tallinne on jotenkin kivan viihtyisän näköinen ja kiva saada pientä käsitystä alueesta videolla, kun kuvista on vähän hankala hahmottaa 😀

  • Kaktu Kuparinen says:

   Kiitos paljon, tosi mukava kuulla! 🙂 Meidän talli onkin kyllä tosi viihtyisä paikka, Futurakin viihtyy siellä paremmin kuin missään muualla aiemmin.

 7. Ninni says:

  Miten hevosen peräänantoa voi ns. alkaa kehittämään? Jaksaa kulkea vähän aikaa käynnissä peräänannossa. Herkästi painuu luotiviivan taakse vielä. Miten saan ns. nostettua pois sen luotiviivan takaa? Kiitos vinkeistä! Kiva ulkoasu!:)

  • Kaktu Kuparinen says:

   Kiitos! 🙂 Tottakai hevonen alkuun painuukin luotiviivan taakse ja se ei ole vaarallista. Tietysti hevosta kannattaa yrittää ratsastaa aina pieniä pätkiä ryhdikkäämpänä, mutta pää luotiviivalla kulkemista ei voi vaatia koulutusvaiheessa olevalta/voimattomalta/lihaksettomalta hevoselta heti alkuun. Kunhan hevonen saa enemmän voimaa kantaa itseään ryhdikkäämpänä, siltä voi vaatia pidempiä pätkiä liikkumista ryhdikkäämmässä muodossa. Kannattaa nyt alkuun tehdä paljon käyntityöskentelyä, jos siinä hevonen kulkee jo oikein päin. Siten lihasta kehittyy oikeisiin paikkoihin ja vähitellen hevonen alkaa varmasti hakeutua oikein päin myös ravissa ja laukassa. Riippuu hevosesta, millaisilla harjoituksilla sitä saa nostettua ryhdikkäämmäksi. Esimerkiksi Futuralla toimii siirtymiset, väistöt ja laukannostot pysähdyksestä/peruutuksesta. Riippuu tietenkin ihan hevosen koulutustasosta, millaisilla tehtävillä muotoa voidaan yrittää saada korkeammaksi.

 8. Suppa says:

  Oma bloggerin lukemisto meni sekaisin, kun lisäsin tämän uuden alustan listalle. Sinun vanhat postaukset (siirtyvät) hyppäävät “uusiksi”… Muuten ok. muutos.

  • Kaktu Kuparinen says:

   Varmasti johtuu ihan Bloggerista, eikä tästä WordPressistä. 🙂 Mulla on käynyt Bloggerin lukemistossa usein niin ja ihan ilman, että olen edes lisännyt uusia blogeja lukulistalle. Yht’äkkiä vaan lukemisto oli täynnä yhden ja saman blogin postauksia. Se lukulistan temppuilukin on yksi syy, miksi en Bloggerista tykännyt.

  • Kaktu Kuparinen says:

   Kiitos paljon, kiva kuulla että jäät seurailemaan! 🙂 Yritän saada muokattua kommenttinappia järkevämmäksi, mutta vielä en ole keksinyt miten se onnistuu! 😀

 9. Juuli says:

  Tosi kiva ulkoasu, banneri tosin on melko huonolaatuinen ainakin minulla koneella lukiessa! Mua ei ainakaan haittaa että blogi muutti, teidän touhuja tulen jatkossakin seuraamaan 🙂

  • Kaktu Kuparinen says:

   Kiitos paljon ja ihana kuulla, että pysyt lukijana! 🙂 Itse asiassa se banneri on tarkoituksella muokattu vähän utuiseksi, eli senkin takia voi näytää huonolaatuiselta. Mulla se näyttää läppärillä hyvältä, mutta näyttöni on aika pieni, joten isommalla näytöllä voi näyttää sitten erilaiselta. 🙂

   • Annina says:

    Pöytäkoneen näytöllä banneri tosiaan näyttää huonolaatuiselta ja siihen tulee pikselimössöä.

    • Kaktu Kuparinen says:

     Hyvä tietää! 🙂 Yritän tehdä uuden ja parempilaatuisen bannerin, kunhan ehdin! 🙂

 10. Ansku says:

  Ulkoasu vaikuttaa jotenkin siistimmältä ja koko blogi selkeämmältä muuton jälkeen. 🙂

 11. Anonyymi3 says:

  En tykkää. Aika karseat talliolosuhteet, ja hyvin epähygienistä tuolla ruokapuolella. Futurankin karsinan yläpuolella roikkuu johtoja ilman suojaa. Aika vaarallista :/

  • Kaktu says:

   Kiitos kommentista, mutta olen kyllä sitä mieltä, että on tosi asiatonta väittää jonkun talliolosuhteita karseiksi yhden videon perusteella. Rehukäytävällä jokaisen hevosen rehut ovat omissa astioissaan. Kovin siisti se ei kuvaushetkellä ollut, mutta epähygieeninen? Yleensä tallilla on vähän likaisempaa kuin esim. kotona keittiössä 😀 Mitään johtoja Futuran karsinan yläpuolella ei kyllä roiku. Karsinan takana olevan rehukäytävän seinällä on vesijohto. Että se siitä vaarallisuudesta sitten. Kannattaa vähän miettiä, mitä menee netissä väittämään tallista, jossa ei ole edes käynyt.

  • Kaktu Kuparinen says:

   Kiitos kommentista, mutta olen kyllä sitä mieltä, että on tosi asiatonta väittää jonkun talliolosuhteita karseiksi yhden videon perusteella. Rehukäytävällä jokaisen hevosen rehut ovat omissa astioissaan. Kovin siisti se ei kuvaushetkellä ollut, mutta epähygieeninen? Yleensä tallilla on vähän likaisempaa kuin esim. kotona keittiössä ? Mitään johtoja Futuran karsinan yläpuolella ei kyllä roiku. Karsinan takana olevan rehukäytävän seinällä on vesijohto. Että se siitä vaarallisuudesta sitten. Kannattaa vähän miettiä, mitä menee netissä väittämään tallista, jossa ei ole edes käynyt.

 12. Anonyymi says:

  Kiitos kun toteutit minun (ja monen muun) idean tallirutiini videosta! 🙂 mielestäni videoihin ei tarvitse mitään erikoisempia editointeja, juuri tälläsenä ne ovat parasta katsottavaa!
  Muuten tykkään tästä uudesta blogipohjasta, mutta kuvia painamalla ei saa kuvaa auki, niinkuin bloggerissa. Se ei haittaa, kun kuvat ovat muutenkin suuria ja hyvälaatuisia, siis nämä joita ei olla tuotu edellisestä blogista. Blogger on paljon tutumpi, joten esimerkiksi selailu, kommentointi yms on haastavampaa. Ehkä vielä opin! 😀

  • Kaktu says:

   Kiitos kivasta kommentista ja ole hyvä vain! 🙂 Toivottavasti selailu helpottuu, kunhan totut tähän!

  • Kaktu Kuparinen says:

   Kiitos kivasta kommentista ja ole hyvä vain! ? Toivottavasti selailu helpottuu, kunhan totut tähän!

 13. Ande says:

  Näin nopealla vilkaisulla puhelimella näyttää hyväktä! Muutos on vaihtelua ja toivottavasti itse olet tyytyväinen ?

  • Kaktu says:

   Kiitos 🙂 Itse olen kyllä lopputulokseen tyytyväinen, mutta jatkoa ajatellen tyytyväisyys ja motivaatio ovat paljolti kiinni siitä, säilyykö lukijoiden aktiivisuus entisellään vai ei. 🙂

  • Kaktu Kuparinen says:

   Kiitos ? Itse olen kyllä lopputulokseen tyytyväinen, mutta jatkoa ajatellen tyytyväisyys ja motivaatio ovat paljolti kiinni siitä, säilyykö lukijoiden aktiivisuus entisellään vai ei. ?

  • Kaktu Kuparinen says:

   Voisit myös perustella kantasi – negatiiviset kommentit ilman perusteluja tai kehitysehdotuksia ovat täysin turhia kaikkien osapuolten kannalta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *