HELLO WORLD!

IEilen pääsin töistä sen verran aikaisin, että ehdin mukavasti ratsastamaan keskellä päivää. Tallille ajellessa aurinko alkoi pilkistää pilvien takaa ja tuli jotenkin tosi keväinen olo. Päätin, että nyt kyllä painutaan Futuran kanssa pellolle laukkailemaan villeinä ja vapaina, ehdottomasti kaulanarulla!  Vaikka Futura on ollut vähän riehakkaamman puoleinen tänä talvena ja ajoittain kipeä polveni muistuttelee edelleen reilun kuukauden takaisesta tippumisesta, eilen tuli jostain syystä erittäin vakuuttunut olo siitä, että olisi täydellinen päivä mennä pellolle laukkaamaan kaulanarulla. Aitaamattomille pelloille en ihan turvallisuussyistä mene ratsastamaan kaulanarulla. Yleensä pysyttelen joko kentällä tai neliön muotoiseksi aidatulla ratsastuspellolla, mutta nyt valitsin isomman, aidatun pellon, jossa on myös vähän mäkiä. Ensin ratsastin varmuuden vuoksi alkuverryttelyt suitset päässä, koska edellisestä kaulanarulla ratsastuksesta oli pari viikkoa aikaa. Futura oli tosi rauhallisen ja järkevän oloinen, joten kaikki askellajit läpi käytyäni uskalsin vaihtaa suitset kaulanaruun.

Ensin tein siirtymisiä ympyrällä ja kun Futura tuntui olevan kuulolla kaikissa askellajeissa, käytiin ottamassa muutamia laukkapätkiä mäessä. Välillä päästin kädet irti kaulanarusta ja nautin vapauden tunteesta. Tuli ihan sellainen riemukas kevätfiilis: “HEI MAAILMA, täältä me tullaan!” Auringon myötä koko maailma näytti heränneen eloon ja me kaksi viiletimme hangella täynnä intoa. Innostuksesta huolimatta jarrut toimivat vähän liiankin hyvin, nimittäin melkein joka kerta laukasta käyntiin jarruttaessani Futura melkein pysähtyi niin terävästi, että jäisten kengänpohjien takia jalustimetkin lensivät jaloista. Pari kertaa Futura vähän säikähtikin, kun jalkani hieman lennähtivät jarrutuksissa, mutta taisi tottua asiaan, kun niin kävi useamman kerran.

Futuran epäuskoisen innostunut ilme, kun pyysin laukkaa! 😀 <3

Tuo on ehkä parasta maailmassa! Siis nimenomaan se, että voi vain luottaa hevoseen ja antaa mennä, sekä nähdä ja tuntea, kuinka onnelliseksi pieni hevonen voikaan tulla siitä! Futuralle teki taas selvästi hyvää mennä kaulanarulla, nimittäin kun laitoin vielä loppuraveihin suitset päähän, se liikkui aivan mielettömän kivasti! 🙂

Kun pääsin kotiin, olin vielä illallakin jossain hurmiotilassa. Ei voi muuta sanoa, kuin että on tämä harrastus todellakin ihan kaiken siihen käytetyn rahan ja vaivannäön arvoista. <3

13 thoughts on “HELLO WORLD!

 1. ano says:

  Jos annat Futuralle liikutuksen jälkeen mash rehulla maustettua vettä, kuinka paljon laitat mashia mihin määrään vettä? Laitatko sekaan vielä lisäksi suolaa tai elektrolyytti valmistetta?

  • Kaktu Kuparinen says:

   Racing Mash itsessään sisältää suolaa ja tuotekuvauksen mukaan sopii hyvin liikunnan jälkeiseen palautteluun, vaikken sitä varsinaisesti siihen tarkoitukseen annakaan, vaan ennemmin siksi, että Futura saisi riittävästi vettä näin talvikaudellakin. 🙂 En siis lisää siihen mitään ylimääräistä, enkä muutenkaan ole yleensä syöttänyt Futuralle elektrolyyttejä, kun se ei kuitenkaan kovin raskaassa treenissä ole etenkään tähän aikaan vuodesta, kun pohjien kunto määrää sen, miten pystyy liikuttamaan. Laitan kymmenen litran ämpäriin pari desiä mashia ja lämmintä vettä. Jo noin pienellä määrällä saa vedestä tarpeeksi maittavaa.

 2. anonyymi says:

  Oi, ihania kuvia =) Kuvista välittyy teidän molempien ilo!
  Mulle tuli kuukausi sitten 15-vuotias lv-tamma. Se kanssa on raviuran päätyttyä, muutaman vuoden ajan ratsasteltu ainoastaan maastossa, eli sen osaamistaso on puska, osaa mennä suurinpiirtein siihen suntaan, mihin ratsastaja ohjaa, kaasu ja jotenkuten jarru löytyy, puksuttaa käynnissä ja reippaassa ravissa, ei osaa nostaa pyydettäessä laukkaa, mutta rikkoo melko herkästi laukalle (kevätjuhlaliikkeiden siivittämänä), tasapainon menetyksen seurauksena, eli silloin, kun ravi yltyy liian vauhdikkaaksi.
  Haluaisin kehittää hevosta ja opettaa sille ratsun taitoja. Näin muutaman viikon ajan hevosta ratsastaneena, olen huomannut, että hevonen on aika jäykkä ja jumissa, sillä on melko huono tasapaino ja jarruihin kaivattaisiin varmuutta. Hevonen on myös aika herkkä, saattaa moniakin asioita jännittää ja joissain tilanteessa voi isekä paniikki, tilanteet on kuitenkin aina saatu sillä tavalla hallintaan, että hevonen ei ole päässyt riistäytymään käsistä tms.
  Olisiko sulla joitain vinkkejä tai ideoita, miten aloittaa hevosen kehittäminen ja opettaminen?
  Nyt olen sen kanssa vain puksuttanut menemään maastossa ja touhunnut maastakäsin.

  • Kaktu Kuparinen says:

   Kiitos kivasta kommentista ja onnea uudesta hevosesta! 🙂 Huomasitko tässä blogissa (ylävalikossa) Ravurista ratsuksi-välilehden? Siellä on aika tarkasti selostettu miten olen aloittanut työskentelyn Futuran kanssa ja millaisia harjoituksia olemme tehneet alussa, sekä mitä tehdään nykyään. On sen verran laaja aihe, etten ihan pelkässä kommentissa jaksa alkaa selittämään tarkemmin, mutta sieltä välilehdeltä saa ainakin hyvin käsityksen siitä, kuinka olen itse toiminut. 🙂 Ylipäätään kannattaa pitää liikutus mahdollisimman monipuolisena, eli jatkaa sitä maastoilua ja aloittaa jumppailu kentällä, alkuun ihan vain ympyröitä ja siirtymisten harjoittelua. Tasapaino kehittyy aika kivasti myös liinassa juoksuttaessa ja puomiharjoituksissa. Jos jotain jää vielä epäselväksi välilehden luettuasi, kysy toki tarkennusta! 🙂

   • anonyymi says:

    Kiitos! 🙂 En huomannutkaan, vau, hienoa että sellainen löytyy, käympäs lukemassa!

 3. Maarit L. says:

  Ok, kommentointi näköjään vaatii vielä hieman harjoittelua… mutta onnistuin kuitenkin mikä lienee pääasia. 😉

 4. Maarit L. says:

  Ihania talvisia kuvia, joista välittyy yhteinen riemu! On teillä Futuran kanssa hieno suhde ja luottamus toisinne. Kiitos. 🙂

  Ja hei, tykkään todella paljon tästä uudistuneesta ulkonäöstä, playssonin alusta toimii hyvin. Itse luen blogiasi useimmiten kännykällä. Vaikkei minusta vanhassakaan versiossa ollut mitään vikaa, on tämä jotenkin ilmavampi ja selkeämpi. Joten tämäkin llukija pysyy edelleen mukana matkassa! 😉

  Maarit L. 🙂

  • Kaktu Kuparinen says:

   Kiitos taas Maarit ihanasta kommentista! 🙂 Tosi kiva kuulla, että uusi ulkoasu toimii. Itsekin tykkään tästä puhelimella lukiessa enemmän kuin vanhoista ulkoasuista, vaikka ne muuten upeita ovat olleetkin! 🙂

 5. Ihania kuvia mistä välittyy iloinen mieli!
  En tiedä olenko ainoa jolla on näin, mutta kun menen bloggerin kautta lukemistoon, sun postauksien pikkukuvissa on vaan iso hymyilevä emoji.. Vähän hämmentävää, mutta ei silti häiritse pahasti. Muuten tää on toiminut tosi hyvin uudessa osoitteessa 🙂

  kauraturpienkanssa.blogspot.fi

  • Kaktu Kuparinen says:

   Mulla on ihan sama juttu! 😀 Lisäsin nimittäin itsekin testimielessä tämän blogin Bloggerin lukemistoon, jotta näen miten homma toimii käytännössä. En osaa sanoa mistä johtuu – ehkä Blogger ei vain tunnista WordPressin kautta lisättyjä kuvia ja nappaa siksi kuvaksi jonkun postauksen hymiöistä. Täytyy ensi kerralla kokeilla, käykö samoin, jos en laita yhtäkään hymiötä postaukseen. Aika ärsyttävää, mutta onneksi loppupeleissä pieni juttu – varmaan pääasia, että Blogger edes ilmoittaa uusista postauksista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *