Vitamiineja raketille

*Postaus on toteutettu kaupallisena yhteistyönä Chia de Gracian kanssa.

Futura on raketti. Tai ainakin se kovasti uskoo olevansa sellainen. Hyppääminen on jäänyt meillä viime kuukausina aika vähiin, mutta eilen uskaltauduin ottamaan muutaman hypyn ihan hetken mielijohteesta. Halusin kokeilla, miten hyppääminen sujuu koulusatulalla. Ylitimme ensin muutaman kerran kavalettia ja siinä ei koulusatula ei tuntunut yhtään hankalalta. Lopuksi loikimme muutaman kerran vähän isompaa estettä ja kylläpä lähti kunnon pomppua Herra Raketilta. Satulaan voisi vaihtaa isommat polvituet, mutta kyllä hyppääminen onnistui silti ihan hyvin. Toki jalka seikkaili hieman enemmän kuin estesatulan kanssa, mutta päällimmäiseksi jäi kuitenkin hyvä mieli. Loppuverryttelyt menin vielä kaulanarulla ja kylläpä Futura vaikutti tyytyväiseltä! <3

Vaikka hevonen olisi luonnostaan millainen raketti, on vitamiinikuuri toisinaan tarpeen. Sain Chia de Gracialta kokeiltavaksi pullollisen nestemäistä E-vitamiinia. E-vitamiini on hyvä vitamiinilisä kaikille hevosille laidunkauden ulkopuolella, sillä hevoset eivät pysty itse valmistamaan E-vitamiinia elimistössään. Kaikki E-vitamiini on siis saatava ravinnosta ja sen tarve kasvaa aina talvikaudella, kun laidunmahdollisuutta ei ole. E-vitamiinilisää tulisi myös aina syöttää hevosille, joiden ruokinnan öljypitoisuus on korkea. Jos syöttää energialisänä jotain öljyä, tulisi aina antaa sen lisäksi myös E-vitamiinia. E-vitamiini on erinomainen lisäravinne myös Cushingin-tautia sairastaville hevosille.

E-vitamiini on tärkeä vitamiini erityisesti lihaksiston hyvinvoinnin kannalta. Se on ainoa rasvaliukoinen vitamiini, joka suojaa kehon soluja ja rasvahappoja vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta. Vapaita radikaaleja pääsee elimistöön hengitysilman ja aineenvaihdunnan kautta. Jos niitä on liikaa, ne voivat vahingoittaa ja tuhota lihassoluja, jolloin lihaksiin aiheutuu jäykkyyttä ja väsymystä. Lihashuollon lisäksi E-vitamiini auttaa arpien, palovammojen, tulehdusten, ihoärsytysten ja kuivan ihon hoidossa.

Riittävällä E-vitamiinin saannilla voidaan varmistaa parempi lihaskasvu ja lihaksiston kehitys, lihasvaurioiden ennaltaehkäisy sekä nopeampi palautuminen rasituksesta. Koska Futuran lihaksisto on varmasti muutenkin ollut viime aikoina riittävän kovilla epäsopivan satulan vuoksi, E-vitamiinikuuri tulee nyt varmasti tarpeeseen. Olen nyt lisännyt kolme painallusta E-vitamiinilisää iltaruokaan noin viikon ajan ja paitsi että pumppupullo on superkäytännöllinen, tuote vaikuttaa myös todella riittoisalta.

Nestemäinen E-vitamiini on uusi tuote Chia de Gracian valikoimassa. Nyt tarjoamme yhdessä Chia de Gracian kanssa kaikille blogini lukijoille 5,90 euron alennuksen nestemäisestä E-vitamiinista viikon ajan! Tarjous on voimassa 19.11.2017 saakka ja koodilla cdgekaktu saat E-vitamiinipullon 25 eurolla (normaalihinta 30,90 €!) Tilaamaan pääset ->tästä<- 

P.S. Mitä pidätte blogin uudesta ulkoasusta?

 

4 thoughts on “Vitamiineja raketille

  1. Zampza says:

    Ihan mahtava ulkoasu ja heti ekana sai nauraa tuolle ekalle kuvalle Futurasta :’D♥ Tosi hyvä postaus:) mitä kaikkee muuta oot tilannu tuolta Chia de Gracianista?Jos oot tilannu.On vissiin ollu hyviä ja “toimivia” tuotteita?Sie et varmaan muuten tekis kaupallista yhteistyötä:D

    • Kiitos paljon! 🙂 Futuralle olen syöttänyt jo yli 2 vuotta Chia de Gracian rehusekoituksia ja yrttejä. Joitain syötän ympäri vuoden, mutta suurinta osaa kuureittain. Jatkuvasti syötän esimerkiksi Pirunkouraa, joka auttaa Futuralla hyvin kinnerpattioireisiin. Muita, joita olen syöttänyt, ovat mm. Joint Buddy ja Boswellia Serrata (myös nivelten hyvinvointiin), Pony Booster, Stress Away, siankärsämö, piparminttu, jne. Tilaan siis muutenkin Chia de Gracialta tuotteita ihan säännöllisesti, eli olen maksava ja tyytyväinen asiakas, jolle aina välillä ehdotetaan myös yhteistyökuvioita blogin takia. Tietysti mielelläni niihin suostun, kun olen muutenkin todennut tuotteet hyviksi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *