Sänkkärillä

Alkusyksy on kyllä minusta ehdottomasti vuoden parasta aikaa hevosten kanssa! Vielä on lämpöä ja valoa, vaikka ajoittain sää onkin jo mukavan kirpeä. Syksyn värit näyttävät upeilta ja sänkkärillä on ihana päästellä ylimääräiset virrat pois hevoselta. Varmasti tulemme viettämään paljon aikaa tällä pellolla syksyn mittaan. Kuulemma sitä ei ole yleensä kynnetty, eli todennäköisesti ratsastus on mahdollista vielä talvellakin. Ihanaa, kun on iso kenttä ja nyt vielä valtava pelto, jossa on melkein loputtomiin tilaa viilettää!

Futuran kanssa ei kauaa tarvinnut sänkkärillä oleskella, että se alkoi väsyä. En ihmettele sitä ollenkaan kuvat ja videot nähtyäni! Toki selkäänkin Futuran liikkeet tuntuivat tänään varsin isoilta, mutta silti hämmästyin kuvat nähtyäni – tyyppihän kauhoi menemään melkein polvet turpakarvoja viistäen!

Kuvista ja videoista kiitokset Futuran hoitajalle Mikaelalle!

Suitsien kanssa täytyy tehdä vielä säätöjä. En ole varma, onko LG Bridle meille enää paras mahdollinen suitsivaihtoehto, koska Futura ei sinänsä enää tarvitse vipuvartta ja viime aikoina enemmän ongelmana on ollut se, ettei ohjasta pysty johtamaan, koska kärrynpyörät kääntyvät poskia vasten. Nyt laitoin vipuvarret varmuuden vuoksi ensimmäiselle peltoilukerralle, mutta sitten huomasin, ettei ongelmana ollutkaan missään tapauksessa jarrujen puute, vaan kääntäminen.

Pellolla Futuralla oli tietysti kauhea kiire kotiin päin ja sain kääntää ihan tosissaan, kun halusin jatkaa matkaa pois päin kotoa. Pellon toisessa päässä Futura taas kääntyi kotia kohti kuin liukas saippuapala ja siinä sai taas kuski olla tarkkana, ettei jäänyt kyydistä matkan varrelle! Ohjasta johtaminen helpottaisi kääntämistä huomattavasti. Uskon, että ihan tavallinen sidepull voisi olla kokeilemisen arvoinen ja sellaiset saisi varmaan helposti itsekin väsättyä nykyisistäkin suitsien osista. Tässä vielä videota päivän rallittelusta. Lopun ravivideosta huomaa hyvin, kuinka koivet nousevat. Ei näytä Futuraa ikä tai kinnerpatit paljon vaivaavan! 😀

13 thoughts on “Sänkkärillä

 1. ihanan pirtsakoita kuvia ja vitsi miten hienosti f nostelee koipiaan! kuvia ja videota on ilo kattoa kun on tyytyväisen näköinen ratsukko.

 2. Tii says:

  Nättejä kuvia 🙂 Tuohon ohjalla johtamisen ongelmaan voisi auttaa kapsonmallinen turpahihna, jossa on renkaat. Niihin sitten toinen ohja kiinni. Markus Holstilla on ainakin ollut noita kaupan.

 3. Mymind says:

  Voi kun ihanaa katseltavaa! Värit, maisemat ja sitten te :)! (Otitko muuten hevosen varusteineen mukaan vaatekauppaan kun löysit niin sopivan ratsastuspuseron ;)!… ) Ihana yhdistelmä! Onko muuten hevosesi aina ollut yhtä varmajalkainen pellollakin, kun siellähän voi olla epätasaisuuksia ja tehän menette niin kovaa…? Takana on tietenkin monta tuntia lihasten tahallista voimistelua pienemmällä “kentällä”… Mukavaa jatkoa kaikin tavoin teille molemmille! 🙂

  • Kiitos ihanasta kommentista! Haha, tuo paita sopii kyllä täydellisesti yhteen Futuran karvan, mun hiusten, satulahuovan ja vielä sänkipellonkin kanssa! ? En kyllä ajatellut asiaa sen valitessani muuten, kuin että se sopii syksyn väreihin ihanasti. Futura ei ollut vielä 9v sitten varmajalkainen, mutta ollaan tarkoituksella rämmitty paljon metsässä ja muutenkin menty erilaisilla pohjilla kaikki nämä vuodet, niin siitä on tullut ihan äärettömän varma ja tarkka siitä mihin astuu. Kyllä pellolla kovaa laukkaaminen aina jännittää mahdollisten kuoppien takia, mutta siksi pyrin aina ensin ratsastamaan käynnissä tai rauhallisessa ravissa uusista paikoista ennen laukkaspurtteja 🙂 Hyvää jatkoa sinullekin!

 4. M says:

  Hieno Futura! Oma juntturipää on aina syskyisin ekalla peltoilulla kamala vänkä ja juurikin tuollainen kotiinpäinmenijä, mutta yleensä toisen kerran jo tietää homman nimen. Itse en kovin pidä kun puhutaan “rajojen” tai “kaapin paikan” näyttämisestä, mutta näemmä se onnistuu ilman pieksemistä ja hevosen pahoinpitelyä 😀 Voisi siis luulla, että jos teillä ei ole tuo ollut aina ongelmana, niin Futura lopettaa tuon pian ja varmaan osasyynä uusi paikkakin 🙂

  • Kiitos! Varmasti tuo johtuukin siitä, että ollaan uudessa paikassa ja nyt onkin paljon korostunut juuri sellainen käytös, että Futura yrittää itse päättää suunnan, kun kentälläkin on vähän enemmän tilaa. Aion kuitenkin kokeilla erilaisia vaihtoehtoja suitsissa, koska näin monen vuoden kuolaimettomuuden jälkeen Futuran ratsastettavuus on muuttunut sen verran, että uskoisin sen toimivan paljon kevyemmälläkin varustuksella! 🙂

   • rano says:

    Ehkä jos se tarttisi kevyemmät varusteet niin loppuu tuo junttailu? Tai siis villi veikkaus (: mutta hienot te <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *