Elämänmuutoksia kerrakseen

En ole ehtinyt kirjoittaa uutta postausta Futuran muuton jälkeen, nimittäin tallipaikan vaihdon lisäksi elämääni ilmestyi yllättäen muitakin mullistuksia. Juuri päivää ennen Futuran muuttoa sain tietää, että työpaikkani sulkee ovensa ihan kokonaan – kahden viikon varoitusajalla. Asia tuli minulle täytenä yllätyksenä ja järkytyksenä, sillä olen todella viihtynyt työssäni, eikä minulla ollut heti äkkiseltään selkeää käsitystä siitä, mitä haluaisin jatkossa tehdä. Päätin kuitenkin ottaa tilanteesta kaiken irti ja kokeilla vähän erilaista työnhakutaktiikkaa.

Kuvasimme poikaystäväni kanssa yksinkertaisen työnhakuvideon ripauksella huumoria ja latasin sen Facebookiin. Kolmessa päivässä sain varmaan parisenkymmentä työtarjousta, tosin yli puolet niistä oli sellaisia, joita en olisi edes voinut harkita. Mielenkiintoisiakin tarjouksia onneksi tuli ja tällä hetkellä uskon, että on vain ajan kysymys, milloin saan uuden työn. Olen saanut videosta hirveästi positiivista palautetta niin tutuilta, kuin tuntemattomiltakin ja työn loppumisesta huolimatta olen toiveikas ja odotan innolla tulevia haasteita.

Mitään hätää tässä ei vielä vähään aikaan ole, sillä vaikka nykyinen työni lelukaupassa loppuu ensi viikon sunnuntaina, minulle maksetaan kuitenkin palkkaa lokakuun puoleenväliin saakka. Esimieheni suorastaan pakotti minut ottamaan keijupuvun ja arkullisen glitteriä mukaani ja sanoi, etten saa tappaa keijua.  Nyt suunnittelenkin osa-aikaiseksi synttärikeijuksi ryhtymistä. Tarkoituksena olisi alkaa käymään lasten synttärikutsuilla tekemässä kasvomaalauksia ja glittertatuointeja keijun roolissa. Satuhahmona olo on iskostunut niin suureksi osaksi minua, etten halua lopettaa sitä, vaikka työ loppuukin. Tämä keijuhan on itse kehittelemäni hahmo, joten minulla on täydet oikeudet sen käyttöön! 🙂

Futura on alkanut kotiutua uudelle tallille hienosti, vaikka täysin ilman ongelmia emme ole selvinneetkään. Hieman yllättäen Futura on ollut uudessa laumassaan jopa hieman alistuva ja muut ajoivat sitä aluksi pois heinäkasalta. Pienet ja pulleat tammat olivat nopeampia syömään ja koska olimme huolestuneita siitä, saako Futura tarpeeksi heinää, sitä kokeiltiin pariksi päiväksi toiseenkin laumaan.

Ensimmäisenä päivänä kaikki näytti sujuvan hyvin, mutta sitten Futura oli karannut tarhasta kesken päivän toisen hevosen ajamana. Tappelunaarmujakin oli tullut muutamia, joten Futura laitettiin takaisin alkuperäiseen laumaan tammojen kanssa. Nyt se vaikuttaisi saaneen syödäkin rauhassa ja ovat jo rapsutelleetkin ainakin yhden uuden kaverinsa kanssa. Eilen Futura oli ensimmäistä kertaa rauhallisen ja rennon oloinen yksin tallissa ollessaan, eikä stressannut myöskään metsäkävelyllä.

Futura on liikkunut uudella kentällä ihan järjettömän hyvin ja oikeastaan voisikin sanoa, että siltä on löytynyt ihan kokonaan uusi vaihde! Kentän pohja on mukavan joustava ja lisää joustoa on tullut myös askellajeihin. Liikettä löytyy huomattavasti enemmän kuin ennen ja laukka pyörii selvästi paremmin.  Välillä tuntuu, kuin alla olisi joku vähän parempikin kouluratsu. Futura ojentaa jalkojaan ravissa ihan eri tavalla kuin ennen. Nyt mulla onkin taas opettelemista, kun pitäisi osata istua isommissa liikkeissä hytkymättä. Varsinkin laukassa tiivis istunta tuntuu vaikealta, koska Futuran askel tuntuu pidentyneen niin huimasti. Tuntuu kuin koko hevonen olisi nuortunut kymmenen vuotta!

Olemme käyneet paljon maasta käsin tutkimassa metsäpolkuja ja pari kertaa jo vähän selästäkin loppukäynneillä. Polut ovat aivan ihania ja maastoja löytyy kuulemma vaikka millä mitalla, jos vain jaksaa tutkia! Ainakin tällä hetkellä olen tosi tyytyväinen päätöksestäni vaihtaa tallipaikkaa. Tietenkään vielä ei voi sanoa varmaksi, kuinka Futura tulee viihtymään, mutta lupaavalta kuitenkin vaikuttaa. Uudella tallilla ympäristö on ihanan rauhallinen ja siellä on vain viisi hevosta, eikä ihmisiä vilise jatkuvasti ympärillä.

Melkein hävettää, kuinka yllättynyt olen siitä, miten suuri vaikutus hyvällä pohjalla on hevosen liikkumiseen. Olemme toki viime vuosina Futuran kanssa käyneet satunnaisesti esimerkiksi maneesilla, mutta koska Futura on ollut maneesissa ratsastaessa melko jännittynyt, liikkumisessa ei ole näkynyt yhtä selkeää muutosta. Nyt muuten näkee ja tuntee!

Futura on jo ainakin pari vuotta tehnyt ratsastuksen alussa sitä, ettei suostu kunnolla liikkumaan ennen kuin on saanut tehdä tarpeensa. Olen ajatellut, että antaa ensin tyhjentää suolensa – ehkä liikkuminen on vain epämiellyttävää olon ollessa tukala. Uudella tallilla tämä tapa on kuitenkin karsiutunut ja olenkin nyt miettinyt, että ehkä entisellä tallilla pohja on vain ollut Futuralle turhan kova ja sen vuoksi se ei ole ollut ratsastuksen alussa innokas liikkumaan. Vaikka tallipaikan vaihtaminen on aina iso ja stressaava muutos hevoselle, uskon että tämä päätös saattaa jopa parhaassa tapauksessa tuoda Futuralle lisää terveitä elinvuosia.

Olemme kerran päässeet vähän hyppäämäänkin. Futurasta lähti taas pitkästä aikaa oikein kunnolla pomppua. Otimme vain muutaman hypyn ratsastuksen lopuksi ja Futura oli kovin innoissaan! Toissapäivänä kokeilin ensimmäistä kertaa kaulanarulla ratsastusta. Ihme kyllä Futura oli tosi rento ja rauhallinen, vaikka muuten sillä on tuntunut riittävän hurjasti virtaa ratsastaessa. Nyt odotan, että tallin lähellä oleva, 2km pitkä pelto puidaan sänkkäriksi, niin pääsemme purkamaan energiaa oikein kunnolla!

Postauksen kuvista kiitokset Millalle ja Futuran hoitajalle Mikaelalle <3

 

Nyt on kyllä luksusta, kun pääsee ratsastamaan kiemurauria ja diagonaaleja! Voi keksiä monenlaisia tehtäviä ja tulee ihan uutta motivaatiota ratsastukseen. Koska entisellä tallilla kenttä oli malliltaan enemmän pyöreä, pitkiä suoria ei päässyt juurikaan menemään ja nyt niiden ratsastaminen tuo omat haasteensa. Varsinkin laukassa on vielä hankalaa pitää Futura suorana koko pitkän sivun ajan kulmaan saakka ja huijaankin sitä nyt vähitellen laukkaamaan pidempiä suoria ovaalilla uralla ja koko ajan pyrin lähemmäs ja lähemmäs kulmia. Nyt ei muuta kuin lisää treeniä – tosin tällä hetkellä kyyhötän flunssan kourissa kotona, eli joudun ehkä malttamaan vielä mieleni tehokkaampien ratsastelujen osalta.

Tässä vielä muutama videoklippi viime sunnuntailta. Vähän hävettää oma hytkyminen, mutta Futura oli niiiin hieno!

7 thoughts on “Elämänmuutoksia kerrakseen

  1. Nanna says:

    Ai vitsi kuinka hyvältä teidän meno näyttää! On kyllä ihan ulkopuolisenkin silmissä nähtävissä jonkinlaisa eroa ja nimenomaan positiiviseen suuntaan. Toivottavasti Futura saa kotiuduttua hyvin laumaan ja kaikki menee hyvin. Ja onnea työn etsintään!

    • Voi kiitos Kaisa! <3 🙂 Itsekin uskon, että hienoja asioita tulee tapahtumaan! Muutos on aina mahdollisuus löytää entistäkin siistimpiä juttuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *