Treeniä ilman vipuvartta

Kuten edellisessäkin postauksessa mainitsin, olin jo pitkään suunnitellut, että voisin ottaa Futuralta LG Bridlen varsiosat pois.  Ei meillä ole muutenkaan ollut tarvetta lisäjarrulle muulloin kuin esteillä ja maastossa, mutta koska varret ovat kiinni pikkuisilla ruuveilla, en ole jaksanut välissä ottaa niitä poiskaan. Futura on kuitenkin toiminut kivasti samalla suitsituksella joka tilanteessa. Nyt kuitenkin päätin luopua lisäjarrusta toistaiseksi, koska Futura on herkistynyt sen verran mukavasti kuolaimettomuuden ja kaulanarulla ratsastuksen myötä.

Sileällä muutoksen huomasi lähinnä siinä, että Futura oli ryhdikkäämpi. Huomenna olisi tarkoitus kokeilla vauhdikkaampaa maastoa ilman varsia, joten saa nähdä miten jarrut toimivat siellä – tai esteillä uuden tallin kentällä, jossa on vähän enemmän tilaa hanattaa. Ainahan varret saa tietysti laitettua takaisin, jos tulee tarve, mutta mielellään säätäisin mahdollisimman vähän suitsien kanssa.

Ei ehkä uskoisi näistä kuvista, että ratsastuksen alkuvaiheessa Futura oli suunnilleen valmis pukittamaan minut alas jo ensimmäisissä ravipätkissä. Kovan tuulen takia se otti hieman kierroksia ja varmaan oli aavistuksen jumissakin, koska alkuverkassa tuntui hieman hitaalta takaa. Se on ihan normaalia kinnerpattioireilua ja menee ohi tosi nopeasti. Ei tarvinnut kuin viitisen minuuttia ravailla, niin Futura liikkui jo letkeästi ja oli unohtanut pukitteluyrityksetkin.

Ensi viikon torstaina Futuralla onkin sitten muutto edessä – jännää! Kiireinen viikko tulossa, kun täytyy pakata Futuran tavarat ja töitäkin on luvassa aika reilusti. Muista kuulumisista sen verran, että välillä kriiseilen, kun täytän parin kuukauden päästä 30 ja välillä taas tunnen itseni ikinuoreksi. Ehkä jossain kriisipöhinöissä latasin taas teinisovellus Snapchatin, koska kyllähän se nyt on tarpeen pysyä ajan hermolla! Viimeksi mokasin koko homman hyväksymällä kavereiksi kaikki mahdolliset kyselijät ja sitten oli aika hankalaa ottaa yhteyttä ihan oikeisiin kavereihin, kun kaverilista oli täynnä ihan ketä sattuu. Nyt mulle voi snäppäillä kuka vain, mutta kavereiksi hyväksyn vain harvat ja valitut. Laittakaa siis ihmeessä videoterveisiä tulemaan tunnukselle “kaktukuparinen”.

Viimeksi loppuverkkoja kaulanarulla ratsastellessa oli aika hurjat paikat, kun viereisen laitumen aidan päälle kaatui puu vain noin kolmenkymmenen metrin päässä meistä. Futura jäi onneksi seisomaan paikalleen kuin tatti, vaikka naapurilaitumen tammat ottivatkin aikamoiset spurtit puun kaaduttua. Meilläkin jäi kyllä ratsastelu sitten aika lyhyeen – pari ravipätkää ja yhden laukannoston otin vielä, ettei Futuralle jää sellaista vaikutelmaa, että kaulanarulla ratsastus lopetetaan heti, kun jotain outoa tapahtuu. Hienosti Futura pysyi hallinnassa jännässä tilanteessa, vaikkei uskaltanutkaan enää mennä pellolla siihen päätyyn, johon puu oli kaatunut.

Onneksi Futuran hoitaja oli mukana kuvaamassa ja pystyin antamaan Futuran hänelle talutettavaksi sillä aikaa, kun kikkailin hajonneelta laitumelta kolme tammaa ehjään aitaukseen väliaikaiseen säilytykseen. Kaikkea sitä sattuukin keskellä kirkasta päivää!

Kuvassa Futura tuijottaa kiinnostuneena kaatunutta puuta.

Lopuksi vielä videota siitä, millaista meno oli ilman vipuvarsia. Futura on kyllä nyt saanut mukavasti kaulaa kesän aikana! Talven aikana kaula oheni jostain syystä älyttömästi, mutta nyt täytyy sanoa, että olen aika tyytyväinen Futuran kuntoon ihan kokonaisuudessaan.

5 thoughts on “Treeniä ilman vipuvartta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *