Hieno ruusukehai

Futura on ollut aivan superhieno ratsastaessa! Kuvittelin, että se olisi mennyt jumiin trailerissa kaatumisen myötä ja olinkin ensimmäisen viikon onnettomuuden jälkeen tosi varovainen ratsastuksen suhteen. Pidin muutaman maastakäsittelypäivän ja senkin jälkeen menin vain pitkin ohjin ja kaulanarulla, varovasti ja kevyesti. Futura ei kuitenkaan osoittanut minkäänlaisia jumiutumisen, kivun tai haluttomuuden merkkejä. Se oli reipas ja taipuisa ratsastaessa ja jalassa oleva naarmukin parantui tosi nopeasti. Ensimmäisellä viikolla oli lievää imppariturvotusta, mutta se meni ihan muutamassa päivässä kokonaan ohi.

Pari päivää sitten sain Futuran hoitajan Mikaelan mukaan tallille kuvaamaan. Halusin Futurasta kuvan, jossa sillä on päällään kaikki ruusukkeet, jotka olemme yhdessä voittaneet estekisoista. Ruusukkeeni ovat viime vuosina vain pölyttyneet laatikossa, joten halusin tehdä niillä jotain järkevää ja pyysin sitten  Mikaelaa ottamaan tällaisen kuvan. Olisin halunnut vielä muokata taustan kokonaan mustaksi, jolloin kuva olisi hienompi, mutta kuvanmuokkausohjelman takkuillessa jouduin tyytymään tähän lopputulokseen. Ehkä vielä jonain päivänä jaksan muokata kuvan paremmaksi ja laittaa vaikka kehyksiin. 😀

Olemme yhteensä käyneet pikaisesti laskettuna 12 kertaa kisoissa ja niistä kolme ovat olleet koulukisoja ja loput estekisoja. Vain kaksi kertaa estekisoista on jäänyt sijoitus saamatta ja yleensä olemme saaneet ruusukkeita oikein kaksin kappalein, kun olemme osallistuneet kahteen luokkaan ja molemmista on tullut sijoitus. Kuvasta puuttuu yksi punainen nelossijan ruusuke, sekä edellisten kisojen 2,5 vuotta sitten tuplavoiton ansiosta saadut kaksi ruusuketta. Nuo puuttuvat ruusukkeet olivat niin huonossa kunnossa kastuttuaan epäonnisesti, etten viitsinyt ottaa niitä kotoa mukaan.

Uskon, että nuo edelliset estekisat saattoivat jäädä meidän viimeisiksi, koska mielestäni on reilua 18-vuotiasta ja hienosti koko elämänsä kilpailuissa palvellutta Futuraa kohtaan jättää jo suuremmat tavoitteet taka-alalle. Onhan se sentään juossut aikoinaan 49 ravistarttia ja sitten vielä toiminut hienosti esteratsuna yrittäen aina kaikkensa, vaikkei taustansa ja rotunsa puolesta olekaan ollut mikään valmis rusettihai.

Ensin yritimme ottaa kuvia ulkona, mutta auringonpaisteessa valo oli niin kova ja varjot teräviä, että päädyimme lopuksi kuvaamaan tallin oviaukkoon, jossa tuo ensimmäinen kuva on otettu.

 

Hienoin saavutus Futuran kanssa on ollut ehdottomasti Keravan ratsastusseuran seniorimestaruuden voitto vuonna 2011. Menimme sinne ihan puskista ja vahingossa voitimme mestaruuden, vaikka rata oli meidän ensimmäinen kisarata 100 cm tasolla ja samassa luokassa ratsasti jopa muutama SM-tasollakin kilpaillut ratsukko. Ei meidän meno varmasti ollut yhtä siistiä ja kaunista, mutta selvisimme tasoomme nähden hienosti ja yllätimme kaikki!

Ruusukekuvien ottaminen ei mennyt ihan alkuun kuin Strömsössä, sillä Futuraa ei kiinnostanut edes puhelimesta soittamani hevosen hirnunta ja se olisi mieluumin halunnut syödä ruusukkeensa, kuin poseerata sivistyneesti. Yhden se kuolasikin melkein pilalle ja toisen päälle talloi mudassa, eli enää ruusukkeet eivät ole kovin kauniita. Onnistunut kuva sentään lopulta saatiin! 😀

Tässä Futura maistelee ruusuketta itse teossa! 😀

 

Ruusukekuvien räpsimisen jälkeen menimme pellolle, jossa ratsastin Futuran ensin läpi varusteilla ja lopuksi otin vielä suitset pois. Futura oli tavallista ryhdikkäämpi ja laukassakin jotenkin paremmin koottavissa, kuin normaalisti. Mikaela sai ällistyttävän paljon hyviä laukkakuvia, sillä Futuran laukkaa on normaalisti tosi hankala kuvata. Siinä on niin olematon liitovaihe, että on vaikea ottaa kuvaa, jossa laukka ei näyttäisi onnettomalta turpa maassa ryömimiseltä. Katsoin ratsastuksen jälkeen kuvia aivan hölmistyneenä ja sydämenkuvat silmissä. Tuntuihan se ratsastus hyvältä, mutta olin ihmeissäni, että se jopa näyttikin siltä!

Itsekin alan jo oppia vähän paremmin istumaan laukassa, mutta saisi tuo peppu vielä vähän tiiviimmin pysyä penkissä. 😀

 

Tämä ei ole minun tai Futuran ryhdikkyyden osalta tai taustansa puolesta kovin onnistunut kuva, mutta tästä näkee tosi selvästi, kuinka hyvin Futura venytti itseään laukassa. Askel oli todella pitkä ja suorastaan lennokas! Siitä tietää, että Futura on nyt hyvässä kunnossa, eivätkä kinnerpatit vaivaa – nimittäin selkein oire kinnerpattien vaivatessa on ollut laukan muuttuminen lyhyeksi ja töksähteleväksi. Kun laukka-askel on pitkä ja joustava, tiedän että kaikki on hyvin! 🙂

 

Ilman suitsia Futura toimii jo tosi kivasti istunnalla. Ei tarvitse edes vetää harjasta pysähdyksiin halutessaan, sillä jarrut toimivat vain äänellä ja istunnalla. Kääntäminen oli vähän vaikeaa, sillä olen hukannut pitkän kouluraippani. Jouduin siis välillä kääntämään runsaasti ylävartalollani ja nojaamaan eteenpäin, jotta sain raipalla kosketettua Futuraa niskaan, mikä tarkoittaa meillä tiukempaa käännöstä. Pari kertaa Futura vaihtoi omin päin suuntaa jossain vaiheessa, kun alkoi jo väsähtämään, mutta suurimmaksi osaksi meni juuri sinne mihin halusin. Nopeahkot ravi-laukka-siirtymisetkin onnistuivat yllättävän hienosti pelkällä istunnalla. On tuo hevonen vaan upea <3

Futura ei ollut kovin motivoitunut poseeraamaan, mutta silti tykkään tästä kuvasta! 😀

 

Futuran ratsastettavuus on parantunut ihan mielettömästi sen jälkeen, kun aloin ratsastamaan enemmän kaulanarulla. Nyt on ollut aivan mahtavaa huomata, kuinka se toimii ilman kaulanaruakin. Ja kuinka upeasti se on kuunnellut silloinkin, kun aidan toisella puolella hevoset ovat leikkineet ja laukkailleet laitumella. Futura keskittyy aina sataprosenttisesti siihen, mitä pyydän – riippumatta siitä, mitä kaverit puuhaavat vieressä. Yleensä ne nukkuvat tai syövät, mutta viileämpinä päivinä ratsastuspellon viereisellä laitumella olevat nuoret hevoset ovat välillä kovastikin leikkineet.

Lopuksi laitan vielä videota tuosta ilman suitsia menosta, niin näette miten se nykyään sujuu. Nyt minun täytyy alkaa kammata tukkaa ja naamaa siihen kuntoon, että selviydyn ihmisen näköisenä siskoni häihin vielä tämän päivän aikana. Ihanaa viikonloppua kaikille ja muistakaa nauttia hevosistanne <3 Futuran parin viikon takainen onnettomuus sai kyllä todella miettimään, ettei koskaan voi tietää mitä tapahtuu ja jokaisesta päivästä täytyy nauttia, kuin se olisi viimeinen.8 thoughts on “Hieno ruusukehai

 1. <3 says:

  On aina kiva katsoa kuvia, missä sekä hevosella että ratsastajalla on hauskaa! Oli se sitten ilman varusteita, uittamista, esteitä, kouluratsastusta, maastakäsittelyä tai mitä vain. Jokaisella on vähän omat juttunsa 😀

 2. Futura on kyllä aivan mahtavassa kunnossa! En uskoisi, jos näkisin Futuran ennen (silloin kun se tuli sulle) ja jälkeen (nykyään) kuvat. Aivan mieletön muutos ja se selkeästi on kuin luotu sulle. Futura on todella kaunis hevonen ja en yhtään ihmettele että rakastat sitä! 😉

 3. Lea says:

  En ole mikään “hevosihminen” mutta käyn aina ilokseni lukemassa blogiasi. Siitä tulee hyvä mieli. Teistä näkyy ja huokuu Rakkaus ja luottamus toisiinne. Jatka Kaktu valitsemallasi tiellä eli kuuntele vaistojasi mikä on hevoselle hyväksi välittämättä liikoja muiden mielipiteistä. Onnea ja menestystä!

 4. Janita says:

  Mahtavaa menoa <3 On tuo Futura vain niin komea hevonen ja teidän meno niin letkeää ja mutkattoman oloista! Tuo ruusukekuva on kyllä magee ja siitä saisi todellakin kivan taulun! 😀

  penniponi.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *