Vuoden ensimmäiset hypyt kaulanarulla

Eilen koin taas mielettömiä onnistumisen hetkiä Futuran kanssa. Tänä keväänä olemme tietysti harjoitelleet paljon ratsastusta ilman suitsia ja jopa ilman kaulanarua. Olemme ylittäneet onnistuneesti puomeja ilman ohjausvälineitä, mutta kun aloitimme hyppäämisen kuukausien talvitauon jälkeen, pidin muutamalla ensimmäisellä kerralla ihan suosiolla suitset päässä. Viimeksi hyppäämisen jälkeen menin vielä hetken ilman suitsia, mutta silloin esteet oli jo laskettu maan tasalle. Nyt päätin kokeilla hyppäämistä kaulanarulla.  Alkuverryttelyn ja muutamat ensimmäiset hypyt mentiin suitsilla, mutta sitten vaihdettiin kevyempään varustukseen.

Futura otti niiiiiiiiiiin tosissaan nämä puomit. Niissä oli laukkavälit, mutta tyyppi päätti rohkeasti venyttää askeltaan myös ravissa, jotta sai sovitettua askeleensa puomien määrän mukaan :DDD

 

Laukassa välejä piti kuitenkin vielä vähän pidentää. Futura on nyt oppinut menemään puomeja tosi kivasti ja rauhassa, kun aikaisemmin se on ollut meille tosi hankalaa!

Olen nyt pari kertaa kuvannut Instagramiin livelähetystä ja innostunut siitä yllättävän paljon. En tiedä, kuinka en ole aikaisemmin oikein edes huomannut tuota ominaisuutta. Jotenkin tuntuu tosi kätevältä tehdä pieni livevideo tallilla ja päivittää seuraajille minun ja Futuran kuulumisia sitä kautta. Ei tarvitse editoida ja pääsee näyttämään palan ihan sitä todellista arkea. Harmillista on toki se, ettei itse pääse katsomaan videoita jälkikäteen. Olisi hauska palata niihin myöhemmin. Ne pystyisi kyllä tallentamaan puhelimeen heti kuvaamisen jälkeen, mutta puhelimessani ei ole koskaan riittävästi tallennustilaa. Pitäisi varmaan hommata puhelimeen kunnon muistikortti.

Eilen kuvasimme muutaman livelähetyksen estetreeneistä. Milla otti myös näitä tässä postauksessa olevia kuvia samalla ja välillä vähän nosteli esteitä ja mittaili puomien välejä, joten ajoittain lähetys piti katkaista muiden hommien ajaksi. Joku kerta täytyy ottaa kolmaskin tyyppi mukaan kuvaamaan livelähetystä, niin on sitten enemmän käsiä tarpeen tullen. Jos et vielä seuraa meitä Instagramissa ja haluat päästä katsomaan livevideoita, kannattaa seurata viimeistään nyt. Ajatuksena olisi jatkossa tehdä ainakin pari livevideota viikoittain. Seuraamaan pääset täältä.  

Olen aika ylpeä omasta rohkeudestani, nimittäin uskalsin kuvata livenä meidän hyppyjä kaulanarulla. Ei ollut nimittäin mitään takeita siitä, että ensimmäinen hyppykerta kaulanarulla sujuisi ilman kommelluksia. Muutaman hyppykokeilun jälkeen uskalsin laittaa liven päälle ja hyvinhän se sujui! Aika huimaa päästää joukko ihmisiä seuraamaan omaa ratsastusta livenä, kun mitään ei pääse editoimaan pois. Olen kuitenkin iloinen, että uskaltauduin siihen. Futura toimi kaulanarulla tosi kivasti, kääntyi näppärästi ja lähestyi esteitä rennommin, kuin suitsien kanssa. Kun suitset päässä joutuu ottamaan pidätteitä, laukka muuttuu selvästi huonommaksi ja usein Futura laukkaakin esteillä jännittyneemmin ja nelitahtisemmin, kuin sileällä, koska jännittyy pään alueelle kohdistuvasta paineesta.

Selvästi kaulaan kohdistuva paine ei saa sitä samalla tavalla jännittymään, sillä kaulanarulla ratsastaessa laukka pyörii paremmin ja lähestymiset ovat parempia kuin suitset päässä, mikä on ollut tosi jännä huomata. Kamikazehyppyjä ei juurikaan ole esiintynyt kaulanarulla ratsastaessa. Suitsien kanssa Futura saattaa yllättäen ponnistaa neljä metriä ennen estettä, vaikka kuinka yrittäisin lähestyä estettä hitaassa ja rauhallisessa laukassa. Juurikin se jännittyneisyys taitaa usein purkautua kaukaa roiskaistuna hyppynä, kun taas kaulanarulla ratsastaessa rento hevonen malttaa mielensä paremmin.

Nyt en saanut videoita postausta varten, koska kaikki eilen kuvatut videot menivät suorana lähetyksenä Instagramiin. Ensi kerralla täytyy sitten kuvata videota myös blogia varten. Olin aivan supertyytyväinen Futuraan ja kehuin sitä useissa hypyissä heti esteen päällä, minkä huomaa kuvistakin. On se vaan maailman mahtavin tapaus! <3 Olin niiiin onnellinen eilisen treenin jälkeen, ettei tosikaan!

 

2 thoughts on “Vuoden ensimmäiset hypyt kaulanarulla

  1. Hei kaktu, kokeile ladata one drive. Itselläni oli sama ongelma puhelimen muistikortin kanssa kuin sinulla. Mutta lopulta, kun aloin lattamaan kuvia ja videoita driveen, ei tarvinnut enää poistaa tärkeitä hetkiä. Upeasti menette Futuran kanssa. Hyvää kevättä teille ja lisää onnistuneita hyppyjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *